U Varaždinu je otvorena najveća Ledena čarolija na kojoj se očekuje preko 30 tisuća klizača!

U Varaždinu je otvorena najveća Ledena čarolija na kojoj se očekuje preko 30 tisuća klizača!
U Varaždin je otvorena najveća Ledena čarolija do sada, Izvor: Grad Varaždin

Gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar u subotu su službeno otvorili Ledenu čaroliju na Kapucinskom trgu.

Ledena čarolija idućih će tjedana, sve do 15. siječnja 2023. godine, uveseljavati sve generacije Varaždinaca u sklopu manifestacije Advent u Varaždinu.

Najopremljeniji do sad, veliko klizalište na 1350 m2 ledene površine i dvije staze vrtoglavog ledenog tobogana, uz odličnu ponudu na gastro kućicama, bit će zasigurno jedno od najpopularnijih mjesta varaždinskog Adventa.

Na osam lokacija više od 110 različitih programa

Gradonačelnik je rekao kako se nada da će i ove godine Advent ispuniti sva očekivanja kao što je to bilo i prošle. “U Varaždinu imamo Advent na pet trgova, imamo Kuću Djeda Mraza, Ledenu čaroliju i cijelu gradsku jezgru oživljenu skoro kao i za vrijeme Špancirfesta. Špancirfest traje 10 dana, a Advent traje gotovo 45 dana i vjerujem da će svi uspjeti pronaći nešto za sebe.” – rekao je Bosilj.

Advent u Varaždinu prošle je godine posjetilo oko 150.000 ljudi, a u Ledenoj čaroliji uživalo je 30.000 klizača. Direktorica TZGVZ Jelena Toth vjeruje kako će ove godine Varaždin tu brojku i premašiti jer posjetitelje očekuje na osam lokacija više od 110 različitih programa.