U Varaždinu je predstavljen novi glazbeni festival – KVART

U Varaždinu je predstavljen novi glazbeni festival – KVART
KVART je novi glazbeni festival u Varaždinu, Izvor: Grad Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu nazočio predstavljanju programa glazbenog festivala KVART, showcase festivala glazbene industrije koji će se od 23. – 25. lipnja održati u dvorištu P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu.

Program su predstavili programski direktor P4 Nino Preložnjak, predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Leo Amidžić i Emir Bešić (E-Base), Radio808.

Festival će biti održan u organizaciji Udruge mladih V.U.K., a uz potporu Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije.

Varaždin je sjajna vikend destinacija

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo novim festivalom za mlade u Varaždinu: “Drago mi je što naši mladi iz Udruge V.U.K. i P4 intenzivno rade na osmišljavanju sadržaja za mlade u Varaždinu jer iz prve ruke znaju što mladi žele, a time ujedno proširuju i turističku ponudu grada. Naš grad možda nije destinacija za dugotrajne boravke, ali smo sjajni kao vikend destinacija, zato su ovakvi događaji, glazbeni festivali, pogotovo za urbanu, mladu publiku, uvijek dobrodošli. Želimo našim građanima ponuditi što više kvalitetnog sadržaja i dobre glazbe. U sklopu festivala bit će održana i zanimljiva konferencija vezana uz glazbu i glazbenu industriju na kojoj će sudjelovati razni dionici iz toga područja i predstavnici iz Europskog parlamenta stoga svakako pozivam i naše mlade i sve koji se osjećaju mladima da posjete KVART u P4.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Vizija organizatora festivala je osnažiti urbanu glazbenu scenu te promovirati glazbenike i bendove u usponu

U fokusu KVART festivala su svi dionici glazbene industrije, a vizija organizatora festivala je osnažiti urbanu glazbenu scenu, promovirati glazbenike i bendove u usponu te široj publici predstaviti novine i izazove iz jedne od najutjecajnijih industrija na svijetu.

KVART je novi glazbeni festival u Varaždinu, Izvor: Grad Varaždin

U sklopu festivala bit će održana konferencija u suradnji s Europskim parlamentom u Hrvatskoj tijekom koje će biti otvorene teme o autorskim pravima na streaming servisima, music export officeu, glazbenoj sceni na sjeveru Hrvatske, te aktivaciji mladih. Na konferenciji će gostovati Sara Renar, Bore Balboa, Banfica, Miach i Fran Vasilić, a neki od navedenih glazbenika će na KVART festivalu snimati session s publikom.

Osim navedenog, u sklopu KVART-a nastupit će trenutno jedna od najpopularnijih imena u regiji: Z++, Kuku$, Muha, Mimi Mercedez.