Bolt romobili službeno vozilo cITy Upgrade 2021 konferencije

Bolt romobili službeno vozilo cITy Upgrade 2021 konferencije

Odabirom eco-friendly Bolt romobila cITy Upgrade naglašava važnost održivog prijevoza i njegovu ulogu u projektima i digitalnom razvoju gradova s ciljem unapređenja kvalitete života. U Umagu će čak 40 romobila biti dostupno na dvije lokacije, a njihovo korištenje potpuno besplatno.

Najam električnih Bolt romobila trenutno je dostupan u 16 zemalja i više od 110 gradova. Među njjima su i tri hrvatska. Uz građane Rijeke, Osijeka i Varaždina, u sigurnu, cjenovno pristupačnu i učinkovitu alternativu automobilskom prijevozu moći će se uvjeriti i građani Umaga. Nima će ova usluga biti besplatna tijekom dvodnevne cITy Upgrade konferencije. Konferencija je posvećena temama otpornosti i oporavku gradova, digitalne infrastrukture i umjetne inteligencije.

Hrvatskim gradovima ukupno prometuje 550 Bolt električnih romobila

Hrvatskim gradovima ukupno prometuje 550 Bolt električnih romobila. Pri tome je 150 romobila dostupno u Varaždinu, a po 200 primjeraka nalazi se u Rijeci i Osijeku. Ekskluzivno za vrijeme trajanja cITy Upgrade konferencije, 40 Bolt romobila bit će moguće pronaći i na ulicama Umaga – na lokacijama:

  • Kazališna dvorana Antonio Coslovich, Trgovačka 6, Umag
  • Konferencijska dvorana, Hotel Melia Coral, Katoro 20, Umag
  • Turistička zajednica Umag (ispred ureda TZ Umag), Trgovačka 6, Umag.

Za početak korištenja potrebno je preuzeti ili ažurirati Bolt aplikaciju te unijeti podatke o kreditnoj kartici. Nakon toga će se korisnicima ulaskom u aplikaciju prikazati ikona romobila. Njezinim odabirom korisnici će se preusmjeriti na sučelje za najam. Skeniranjem QR koda s upravljača romobil će se automatski otključati i prikazat će se upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila.

Svaki romobil dolazi s GPS uređajem

Svaki romobil dolazi s GPS uređajem koji pruža uvid u lokacije na kojima je moguće preuzeti, ali i ostaviti romobil. U noći s prvog na drugi dan konferencije Bolt će preuzeti romobile kako bi ih pripremili za sljedeći dan – detaljno pregledali, napunili te dezinficirali.

Trendovi s početka 2021. ukazuju na to da Bolt postaje najveći pružatelj usluga mikromobilnosti u Europi i veseli nas vidjeti da hrvatski gradovi rado prihvaćaju ovaj trend održivog prijevoza. Alternativne oblike prijevoza kojima smanjujemo zagađenje i doprinosimo očuvanju okoliša te znatno reduciramo prometno opterećenje dosad smo imali priliku predstaviti u tri hrvatska grada, a za vrijeme cITy Upgrade konferencije u njegove brojne potencijale uvjerit će se i sudionici konferencije zajedno s građanima građani Umaga.“, istaknuo je Ivan Begović, operativni menadžer za romobile u Boltu Hrvatska i Italija.

Korištenje romobila u Umagu 1. i 2. srpnja bit će potpuno besplatno.