Ambiciozni planovi Europe za proizvodnju baterija za električna vozila

Ambiciozni planovi Europe za proizvodnju baterija za električna vozila

Pošto prodaja električnih automobila raste, Europa je počela povećavati kapacitete za proizvodnju baterija ali je i dalje daleko od smanjenja ovisnosti od Azije na tom planu. Najviše baterija za električne automobile u svijetu proizvode Kina, Japan i Južna Koreja.

Europa sada ima projekte za 38 “giga-tvornica” ukupne godišnje proizvodnje 1.000 gigavat sati (GWh) i procijenjene cijene od 40 milijardi eura, sudeći prema novom izvještaju nevladine organizacije Transport i životna sredina (T&E).

Ta godišnja proizvodnja trebalo bi biti dostignuta 2029-2030. i odgovarala bi proizvodnji 16,7 milijuna električnih vozila na baterije, rekao je portparol T&E Erik Kirsteter za AFP. Kako je dodao, proizvođači će morati osigurati i pristup materijalima za elektrode, što će odrediti cijenu i dostupnost baterija.

Očekuje se da u Švedskoj Start Up Nortvolt do 2030. dostigne godišnju proizvodnju od 150 GWh, pri čemu je jedna tvornica u izgradnji, a dvije znatno veće u planu.

Nortvolt je ranije priopćio da će kapacitet proizvodnje dostići 32 GWh do 2024, što je dovoljno baterija za 600.000 električnih vozila godišnje.

Konkurencija iz Azije

U drugom izveštaju T&E navodi se da bi od 2035. u članicama EU svi novoprodani automobili mogli biti električni, ako kreatori politike uvedu strože ciljeve za CO2 i uz snažnu podršku infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Proizvođači automobila, koji su pod pritiskom prelaska sa vozila na fosilno gorivo na ona na čisto gorivo, ulažu u proizvodnju baterija.

Nemački gigant Volkswagen investirao je u Nortvolt i takođe planira izgradnju još pet tvronica baterija.

Stelantis, vlasnik brendova Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge i Fiat, radi na svoje dvije tvornice dok pionir, kada je riječ o elekričnim vozilima, Tesla želi da njegova “giga-tvornica” u blizini Berlina bude jedna od najvećih u svijetu sa kapacitetom od 250 GWh do 2030. godine.

Evropske vlade podržavaju projekte jer žele da kontinent zadrži vodeću ulogu u budućoj proizvodnji automobila.

I azijski provođači ulažu u Evropi i kineska grupa AESC planira da sa Toyotom i Renaultom radi na tvornicama baterija u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Južnokorejske kompanije LG Chem i SKI već su otvorile tvornice u Poljskoj i Mađarskoj, a kineski CATL gradi jednu u Nemačkoj.

Smanjenje zagađenja

Proizvodnja baterija za električna vozila u EU

Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič rekao je ranije da Europa mora postići stratešku neovisnost u sektoru električnih vozila koji postaje ključan.

On želi da do 2025. europske tvornice pokrivaju potrebe regije.

Analitičari Fitch Solutionsa smatraju da je to visoko postavljen cilj. Oni 2040. vide kao u godinu u kojoj će biti potpuno zatvoren lanac opskrbe, kada će se u Europi vaditi, rafinirati i prerađivati najveći dio materijala za baterije i zatim se one proizvoditi na kontinentu.

Europa želi graditi tvornice koje manje zagađuju od onih u Aziji ili SAD pa EU administracija radi na standardima kojim će se uvesti kriteriji za to kako se dolazi do sirovine za baterije i kako se iskorištene baterije recikliraju.

Europska komisija je početkom godine pokrenula i program istraživanja i razvoja nove generacije baterija vrijedan 2,9 milijardi eura.

Prema procjenama EK, europske tvornice mogle bi zaposliti 800.000 ljudi, ali oni moraju biti brzo obučeni.

Tvornicama baterija također su potrebne sirovine.

Očekuje se da potražnja za litijem do 2030. bude 18 puta veća, prognozira EK, a sektoru će također biti potrebno pet puta više kobalta.

Njemačka i Češka imaju značajne rezerve litija, ali se savjetuje EU liderima da osiguraju i isporuke od pouzdanih partnera.

Izvor: EURACTIV.com with AFP

Foto: Beta/AP