San Sebastian po gradu postavlja besplatne stanice za pranje bicikala

San Sebastian po gradu postavlja besplatne stanice za pranje bicikala
Prva besplatna stanica za pranje bicikala u San Sebastianu poprima oblik, Izvor: Ayuntamiento de Donostia-San Sebastián

Novi dodatak biciklističkoj infrastrukturi implementiran je imajući na umu potrebe korisnika

Grad Donostia-San Sebastian, u španjolskoj Baskiji, najavio je da će započeti s postavljanjem posebnih stanica za pranje bicikala na području grada. One će se zvati Bizigarbis i bit će prikladno smještene uz biciklističke staze (lokalno poznate kao bidegorris).

Park Arrobitxulo, u četvrti Intxaurrondo, imat će prvi Bizigarbi u gradu. Građevinski radovi su već izvedeni izradom platforme na kojoj će se nalaziti praonica i gdje su izvedene vodovodne cijevi i odvodnja.

E-automobili trebaju mjesta za punjenje, bicikli trebaju mjesta za pranje

Bizigarbi iz Arrobitxula nalazi se pored biciklističke rute bidegorri. Ima crijevo za vodu, postolje za postavljanje bicikla i posebne dodatke za čišćenje. Dizajnirana je uz naputke za korporativni imidž Gradskog vijeća.

Komentirajući novi dodatak gradskom krajoliku, vijećnik za urbano održavanje, Miguel Ángel Díez, naznačio je da ćemo “postaviti ove bizigarbije na različita područja kako bismo olakšali pranje bicikala za njihove korisnike, bilo urbane, planinske ili cestovne bicikliste. Shvaćamo da će ovu uslugu, koja će biti besplatna, dobro prihvatiti korisnici bicikala, koji će ih moći prati pod niskim tlakom kako bi izbjegli oštećenje njegovih komponenti, poput ležajeva, poluga ili ovjesa”, prenosi TheMayor.

Uz Arrobitxulo, još jedan Bizigarbi će uskoro biti instaliran u okrugu Txomin, koji će također biti postavljen na području pored bidegorri rute. Treća, jednostavnija praonica bit će postavljena u parku Harria u četvrti Altza.

Ovo su prva tri Bizgarbija koja će uskoro krenuti s radom, a ideja je da se nove stanice nastave postavljati i u ostalim dijelovima grada.