Ubrzano se razvijaju hibridni avioni i vlakovi na vodikov pogon

Ubrzano se razvijaju hibridni avioni i vlakovi na vodikov pogon

Prvi putnički vlakovi na vodik na svijetu, koje proizvodi francuski Alstom, naći će se u redovnoj komercijalnoj upotrebi u njemačkoj saveznoj pokrajini Donja Saksonija od ožujka 2022. godine.

Vlakovi Coradia iLint uspješno su testirani od rujna 2018. do kraja veljače 2020. godine na dionici dugoj 123 kilometra. Njome upravlja njemačka železnička kompanija LNVG.

Alstom, koji je već započeo serijsku proizvodnju, će kompaniji LNVG isporučiti 14 vozova Coradia iLint. Vozovi na vodonik francuskog proizvođača su testirani i u Austriji i Holandiji, navodi se na internet sajtu kompanije.

Vlakovi na vodik su pouzdana zamjena za vlakove na dizel gorivo

Francuski proizvođač je nedavno priopćio da je projekt Coradia iLint dokazao da je vodik kao gorivo pouzdana alternativa dizelu, i bez štetnih emisija, za regionalne vlakove na dionicama koje nisu elektrificirane. Prema navodima medija, preko 50% pruge u Evropskoj uniji nije elektrificirano.

I njemački Siemens razvija vlakove na vodik

Njemačka kompanija Siemens također radi na razvoju vodikovog pogona za željeznicu. Njen prvi probni vlak na vodik bi trebao biti pušten u promet 2024. godine.

EU je prošle godine pokrenula inicijativu pod nazivom Evropski savez za čisti vodik. Cilj je da se doprinese dekarbonizaciji sektora u kojima je teško postići smanjenje emisija, uključujući i promet, kao i ostvarenju cilja unije da postane klimatski neutralna do 2050. godine.

Vodik je svakako jedan od energenata budućnosti

Airbus planira napraviti hibridni avion na vodik do 2035.

U rujnu prošle godine, europski proizvođač aviona Airbus je predstavio koncepte hibridne tehnologije za avione na vodik i najavio da se nada da će do 2035. godine napraviti prvi avion na svijetu bez štetnih emisija.

Izvor: balkangreenenergynews.com