LABIN – GRAD ZA MLADE: Predivan mural s motivima Labina na Đilu

LABIN – GRAD ZA MLADE: Predivan mural s motivima Labina na Đilu

Jučer je Labin postao još ljepši: na Đilu je napravljen fenomenalan mural!

Nagrada je to za dobiveni certifikat Grad za mlade! Nama se jako sviđa, a vama?”, napisao je tom prigodom na svom Facebook profilu gradonačelnik Valter Glavičić.

Radi se naravno o već najavljenom muralu koji je izrađen u suradnji s Udrugom gradova kao jedna od potvrda certifikata koji je grad Labin kao jedan od samo devet gradova u Hrvatskoj zaslužio krajem ožujka.

Labin je jedan od devet gradova nositelja certifikata

Podsjetimo, samo devet hrvatskih gradova ponosno nosi novu titulu Grada za mlade. Među njima, jedini istarski grad je Grad Labin!

Naime, Udruga gradova u suradnji s partnerima – Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom Društava “Naša djeca” dodijelila je Gradu Labinu certifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2021. do 2024. godine!

Prvi preduvjet za prijavu bilo je prihvaćanje Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini, što je učinio 81 hrvatski grad. Prijavu su u roku podnijela 32 grada, a samo 9 je dobitnika na ovom, prvom javnom pozivu.

Grad Labin uspio je zadovoljiti minimalno 70% dosegnutih standarda kvalitete lokalnih politika za mlade unutar osam glavnih tematskih područja. Te teme su: Participacija; Demografski poticaji i mjere; Zapošljavanje; Mobilnost; Zdravlje i sport; Rad s mladima i kultura; Obrazovanje; Informiranje.

Certifikat se dodjeljuje na razdoblje od tri godine

Certifikat se dodjeljuje na razdoblje od tri godine, odnosno za razdoblje od 2021. do 2024. godine, a za produljenje istog nakon 3 godine, Grad mora u najmanjoj mjeri zadržati razinu koju je imao prilikom dobivanja prethodnog certifikata.

U izradi prijave za stjecanje certifikata „Grad za mlade“ sudjelovala je radna skupina na čelu sa dogradonačelnicom, Federikom Mohorović Čekada, koja je i koordinatorica ovog projekta.

Predivan mural certifikata s motivima Labina na zidu igrališta Đil u Starom gradu izradili su dečki iz umjetničkog kolektiva „Graffiti Na Gradele“.